Extra sfeerelementen nodig? Een "momentje"inlassen? Zit er een hoogtepunt in de show? Komt er een DJ drop aan? Of zie je liever een geheel op maat gesneden lichtplan? Allemaal geen probleem. We hebben een aantal speciale effecten die bijna overal inzetbaar zijn, en ieder feest naar een hoogtepunt brengen.

  • electrisch ontstoken confetti shooters
  • Verticale rookmachines
  • custom licht/laser effecten/shows

Confetti :

De confettishooters zijn altijd een hoogtepunt van ieder optreden/feestavond. Op een van te voren afgesproken moment, of passende situatie schieten honderden gekleurde confetti stukjes de zaal in. Deze zijn in bijna iedere gewenste kleur en vorm leverbaar.

Confetti ( 5x2 cm ) schiet rond de 12 meter af en de streamers ( 5m x 2 cm ) komen tot 20 meter ver. Alleen de bedieningstechnicus kan deze afschieten. Vooraf bepalen we of en wanneer er "geschoten"kan worden. Na afschieten moet het apparaat "herladen"worden met een nieuwe buis, en dat doen we meestal in een pauze, of backstage.

Geen pyrotechniek in de confetti..

Sommige zijn in de veronderstelling dat confetti iets met vuurwerk te maken heeft. Dat is niet zo. Door middel van een electrische impuls, schiet er een met stikstof gevulde buis open, en blaast de confetti door de afvuurbuis de zaal in. Zowel het apparaat, als de buis, zijn gezekerd aan de truss. De confetti is geplastificeerd, geeft niet af, veegt snel weg en is brandvertragend behandeld. Er komt geen pyrotechniek bij kijken.

Zie hieronder een video met op 2 minuten het afschieten van 2 stuks 80 cm gouden metallic confetti tubes. Het was qua apparatuur voor ons redelijk grote set. Je ziet de tribute van Pink Floyed door FLoyed FLower Project. Een show met 3 lasers.

Dit is het toegift nummer van de avond, en dan gaat het ook echt helemaal los. Zowel de complete lichtshow, alsmede laser en SFX zijn volledig door ons, voor deze avond ontworpen, geprogrammeerd, geleverd, aangesloten en live bediend.

 

Verticale rookmachines :

De verticale rookmachines zijn ingebouwd in een box, en zetten we meestal podium links en rechts. Ze zijn zo geconstrueerd dat je er op kunt gaan staan tijdens bv een gitaarsolo. De machines beschikken ieder over een 1200W heater, een enorme pomp en ieder heeft 110W RGBA led lampen die rondom de nozzle zitten. De pluim haalt makkelijk de 6 meter hoogte ( binnen ) De gebruikte rookvloeistof ( zogenaamde "fast fluid") is speciaal ontwikkeld om zeer snel ( in 5 a 10 sec ) weg te trekken. Het lijkt dus net of er een CO2 kanon afgaat, en dat met een 110 WRGBA lamp er onder. Dit geeft geweldige effecten. Oranje vlammen en stomende solo's. Het wegtrekken van de rook is enig afhankelijk van luchtvochtigheid en temperatuur. Over het algemeen is het binnen no time verdwenen. Hieronder, op 2 min 45 gaan de verticals af zonder licht. Dan zie je ook hoe snel de rookkolom normaliter optrekt.

Product video van het door ons gebruikte systeem :

 

Custom shows :

Ben je een zanger, of performer en wil je een "eigen" lichtontwerp bij je show? Ben je DJ en je wilt je optreden wat extra's geven? Op jou manier, met jou kleuren.. Dat kan.

Het "op maat" laten maken van een licht/laser show heeft zo zijn voordelen. Stel; je speelt in een (cover) band en jullie spelen 3 sets per avond, van ieder 1 uur. In samenwerking met ons, gaan we de hele sets uitwerken in een lichtplan, en daar maken we een showfile van. De sets krijgen precies dat mee, wat je ze mee wilt geven, en op door jullie vastgestelde momenten knallen er extra effecten mee. Intro's, bridges, solo's.. wij zetten onder ieder moment een passende lichtstand.

Zo zijn we al enkele jaren vaste licht en FX engineer van o.a. Lekker Rockcovers en Prodigy XL. Bij Lekker Rockcovers leveren we een complete set, incl. licht, laser en SFX. En bij Prodigy XL zetten we behalve de lichtset ook 2 lasers en SFX neer.

Bekijk hieronder de demo van Prodigy XL, a rock tribute to The Prodigy:

 

Hieronder staat een volledige versie van "take me to the hospital"

live gespeeld op het 12de Heroes Tribute Festival in Spa ( Be )

 

Dus niet alleen in licht, maar ook in custom laser enof SFX kunnen we voor U van betekenis zijn. Of dit nu gaat om een set van een band, een artiest of DJ, Bruidsshow, of een DJ set in een club, een animatieshow voor een opening, of een eindshow op bijvoorbeeld Koningsdag. Bijna alles is mogenlijk.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een laser animatie of text op bossages? Kijk hieronder hoe we dat doen :

 

Animaties op muren, plafonds, gevels. U vraagt, wij leveren. Het jubileum een bijzonder moment geven? Geef een lasershow kado, gemaakt op de favoriete muziek van de jubilaris. Geeft de vereniging een feest in de kantine?, bel ons voor de feestverlichting !!

GET DIGITAL.. Persoonlijke SFX in licht en laser shows.